nieuws_86_256 (2)
12 november 2018 Ik wil je iets vertellen…!

20181111_153911Vooral de eerste dagen van het nieuwe schooljaar komt er af en toe een kleuter eens aan je broek trekken om even de aandacht te vragen.  Door middel van zijn lichaamstaal of met een paar woorden probeert hij dan uit te leggen wat hij jou eigenlijk wil vertellen.

Als ik deze signalen opvang, kan dit een gelegenheid zijn om dit thema in de kijker te zetten.  Ik laat de kleuters ervaren hoe en met welke middelen ze iets kunnen verduidelijken en hoe ze met mij en met elkaar kunnen communiceren.

Want zoals wij allemaal weten en kunnen ervaren gebruiken wij ons lichaam en onze taal om iets te VERTELLEN !!!

Wij kunnen iets vertellen met onze handen (vb kom eens naar hier), wij kunnen iets vertellen met ons gezicht (vb doe alsof je pijn hebt, boos bent,…), we kunnen iets vertellen met gebaren.

Deze week komen we er meer over te weten !

Tot volgende week !!

  • |